Matbaa Bünyesinde Çıkan Talaş İmhası

Atık kağıt geri dönüşüm döngüsünde hammadde olarak kabul edilir. Herhangi bir kullanım alanında fonksiyonu tamamlayarak kullanılamayacak halde olduğu için elden çıkarılarak atılan tüm kağıt çeşitleri ve kartonlar atık kağıt olarak kabul edilir. Bunun yanında gazete matbaalarından çıkan hatalı gazete baskıları ve baskı fazlası gazete kağıtları da atık kağıtlar olarak görürler. Buna karşılık tek kullanım için tasarlanmış emici kağıtlar ve hijyen amaçlı kullanılan kağıtlar hijyen ve sağlık nedenlerinden dolayı geri dönüştürülemedikleri için atık kağıt olarak kabul edilmezler.

Atık Kağıt İşleme

Matbaalar bünyesinde çıkan hurda üretim atığı matbaalarda bulunan konteynerlar içerisinde toplanılır. Toplanılan üretim atığı hurda kağıtlar matbaanın isteği üzerine firmamızdan istenilen araç ve elemanlarımızla birlikte haral (çuval) lara doldurularak araçlara yüklenir. Yüklenilen üretim atığı hurda kağıtlar tesislerimizde cinslerine göre ayrılarak iş makine yardımıyla araçlara yüklenir.

Atık Matbaa Talaş Geri Dönüşüm

Araçlara yüklenilen üretim atığı hurda kağıtlar tekrardan kağıt olmak için fabrikaya sevki yapılır. Matbaa talaşı yapılan işlerde üretim fazlalığı olarak çıkan talaş halinde olan kağıtlardır. Matbaalardan çıkan üretim atışı talaş kağıtlar elemanlarımız tarafından temiz ve düzeni bir şekilde alınarak tekrardan kağıt olmak için tesisimize getirilir.

 

ozelkagitcilik

ÖZEL KAĞITÇILIK 1981 yılında Rıfat Özel tarafından Kağıthane de 1200 metre karelik alanda kurulmuştur. Burada yaklaşık 29 yıldır faaliyet gösteren firmamız hurda kağıt ve atık kağıt sektöründe kendini kanıtlamış firmadır. Özel Kağıtçılık 2010 yılında Şişli ilçesine bağlı Ayazağa köyüne taşınarak 2500 metrekarelik alanda aynı düzeyde çalışmalarına devam etmektedir. Firma Müdürü İlhami ÖZEL tarafından işletilen firma yüksek model ve kapsamlı araçlarıyla, elemanları ile düzenli güvenilir bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir.

Recent Posts

Kemerburgaz’da Kağıt Hurda ve Atık Kağıt Geri Dönüşümü

Kemerburgaz, İstanbul'un doğa ile iç içe, yeşilliklerle çevrili bir semti olarak, sakinlerine huzurlu bir yaşam…

2 hafta ago

Beşiktaş’ta Kağıt Hurda ve Atık Kağıt Geri Dönüşüm Hizmetleri

Beşiktaş, İstanbul'un en hareketli ve canlı ilçelerinden biri olarak, sadece kültürel zenginliği ve sosyal yaşamıyla…

2 hafta ago

İmhalık Arşiv: Güvenli İmha ve Yönetim Rehberi

Bu rehberde, kurumların ve işletmelerin imhalık arşivlerini nasıl güvenli ve etkili bir şekilde yönetebilecekleri üzerinde…

1 ay ago

Şişli’de Atık Kağıt Toplama ve Kağıt Hurda Geri Dönüşümü

Şişli, İstanbul'un en yoğun ve hareketli merkezlerinden biri olarak, modern yaşamın getirdiği çevresel zorluklarla yüzleşmektedir.…

1 ay ago

Sarıyer’de Atık Kağıt ve Kağıt Hurda Geri Dönüşümü

Sarıyer, İstanbul'un kuzey ucunda yer almasıyla bilinen ve boğazın büyüleyici manzarasına ev sahipliği yapan bir…

1 ay ago

Ofis Belgeleri Nasıl Güvenli Bir Şekilde İmha Edilir? Kağıt Hurda Geri Dönüşüm İpuçları

Günümüz iş dünyasında, ofis belgelerinin güvenli bir şekilde imhası, hem gizliliğin korunması hem de sürdürülebilir…

2 ay ago